Chris Evans en 'The Stig'
NOS Nieuws

Opnieuw gedonder bij Top Gear

De uitvoerend producent van het autoprogramma Top Gear van de BBC is woedend opgestapt. Lisa Clark zou genoeg hebben van de nieuwe presentator Chris Evans. De Britse krant The Telegraph schrijft dat Evans zich als een tiran zou gedragen.

Top Gear maakt met Evans een doorstart bij de BBC. De grote ster van het programma, Jeremy Clarkson, werd vorig jaar ontslagen nadat hij een producer had mishandeld, omdat die geen warme maaltijd voor hem had geregeld.

De sfeer binnen het team van Top Gear zou om te snijden zijn. Volgens bronnen bij het programma is Chris Evans een control freak die denkt dat hij over iedereen heen kan walsen.

Friends-acteur 'ouwe koek'

Ook de aanstelling van Friends-acteur Matt LeBlanc als co-presentator leidt tot wrevel. Evans heeft volgens een bron bij de BBC over hem gezegd dat hij "ouwe koek" is. Desondanks huurde Lisa Clark hem in.

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen verlopen sowieso niet zo goed. Er zijn al meer medewerkers vertrokken. Ook is de eerste uitzending met twee weken uitgesteld en is het aantal shows teruggebracht tot zes, omdat de opnames veel vertraging zouden hebben opgelopen.

De BBC zou er ondanks de problemen op gebrand zijn om de serie uit te zenden voordat de nieuwe autoshow van Jeremy Clarkson bij Amazon van start gaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl