Frank de Boer ANP Pro Shots

Het is nu eens geen Ajacied die in de schijnwerpers staat voorafgaand aan Ajax - AZ. Vincent Janssen, spits van de Alkmaarders, is de man waar de aandacht naar uit gaat.

Janssen debuteerde in het betaalde voetbal bij Almere City FC, de club waar Ajax een samenwerkingsverband mee had. Daar werd Frank de Boer nog even fijntjes op gewezen in zijn wekelijkse persconferentie. Ajax is namelijk het hele seizoen al zoekende naar de juiste spits.

Juiste route

De Boer: "We hebben destijds wel serieus naar hem gekeken. Vergeet niet dat de druk bij AZ minder is dan bij Ajax. Dit is misschien wel de juiste route voor hem, vergelijk het met Ruud van Nistelrooij, die van Den Bosch naar Heerenveen ging. Je moet je afvragen of hij de spits is die ons naar de Champions League kan schieten. Het kan best zijn dat hij in de toekomst weer in de picture bij ons komt."

Met bewondering volgt De Boer de verrichtingen van PSV in de Champions League. "Daar kunnen wij ook wat van opsteken. De manier waarop zij bij elkaar spelen. Ik wil wel aantekenen dat wij een paar keer in de zogeheten poule des doods waren ingedeeld. Dat kaliber tegenstanders heeft PSV in de groepsfase niet gehad."

Blessure Sinkgraven

Ajax zal het tegen AZ naast de langdurig geblesseerden (Kenny Tete, Jaïro Riedewald) hoogstwaarschijnlijk moeten stellen zonder Daley Sinkgraven. Sinkgraven kampt met een voetblessure.

De Boer sprak vol lof over AZ, de ploeg die in 2016 alles nog won en daardoor is geklommen naar de derde plaats. "Ze spelen niet afwachtend, maar proberen te domineren. Dan krijg je meestal de menigte achter je. Ook van mij krijgen ze de complimenten hoe ze het nu doen, maar zij hebben niet de druk die wij hebben."

De aftrap van Ajax - AZ is zondagmiddag om kwart voor vijf.

De Boer: Janssen kan best in beeld komen bij Ajax

STER reclame