De tent van Circus Renz wordt vandaag geveild
NOS Nieuws

Directeur Circus Renz: veiling tent is verraad en lijkenpikkerij

Het wordt een droevige dag voor Milko Steyvers, de oud-directeur van Circus Herman Renz. Vanmiddag wordt de tent van het failliete circus geveild door de Belastingdienst. "Ik ben er helemaal ziek van", zei Steyvers in Met het Oog op Morgen. "Niemand had gedacht dat dit ooit zou gebeuren."

Het 115 jaar oude circus ging in oktober failliet; 65 medewerkers verloren hun baan. Herman Renz had een schuld van 130.000 euro bij de Belastingdienst.

Steyvers is het er niet mee eens dat de tent wordt geveild. "Ze zouden hem terug moeten geven aan de huidige eigenaar. Dat is een investeerder en die meneer heeft er heel veel centjes voor betaald." Volgens Steyvers is het een heel ingewikkeld verhaal waarom de tent nu in handen van de Belastingdienst is.

Ik vind het gewoon verschrikkelijk dat iemand anders er met mijn idee vandoor gaat.

Milko Steyvers, oud-directeur Circus Renz

De oud-directeur wil de tent niet kwijt, maar als het dan toch moet, weet hij wel een goede bestemming. "Er is een tekort aan slaapplaatsen voor de vluchtelingen. Als deze tent dan toch gebruikt moet worden, dan zou ik hem gebruiken voor vluchtelingenopvang."

"Ik zou er absoluut niet mee kunnen leven als deze tent in Nederland terechtkomt bij een of ander circus waar ik hem iedere dag zie. Want die tent en die tribune zijn helemaal naar mijn idee gemaakt en ik vind het gewoon verschrikkelijk dat iemand anders er met mijn idee vandoor gaat."

Steyvers had gehoopt dat hij de tent zou terugkrijgen om in september weer een circus te beginnen. "Op een heel andere manier, maar dat gaat helaas niet door."

Oud-directeur Milko Steyvers

De circustent is rood met blauw en heeft een diameter van 31,5 meter. Er kan geboden worden vanaf 15.000 euro. Bij de tent horen ook de tribunes, de oplegger en de haringen. "Maar alleen de kromme", grapte Steyvers, die van beroep clown is.

Steyvers is aanwezig bij de veiling en zal daar proberen om mensen die een bod willen doen tegen te houden. "Ik ga gewoon zeggen dat als ze van het Nederlandse circus houden en zeker van Circus Herman Renz, dat ze dan niet moeten bieden. Ik vind het verraad en lijkenpikkerij."

Zelf zal hij niet gaan bieden, maar er zijn wel twee of drie mensen die voor Steyvers zullen bieden, maar die hebben volgens hem maar een klein bedrag beschikbaar.

De veiling van de circustent is om 13.00 uur in Ermelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl