Tankwagen gekanteld op de A59

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ravage op de A59

Op de A59 bij knooppunt Zonzeel is een tankwagen met plantaardige voedingsmiddelen gekanteld. De chauffeur zat ruim een uur bekneld in de cabine van de vrachtwagen toen hij werd bevrijd door de brandweer.

"Er is een traumahelikopter bij geweest, want de chauffeur leek er slecht aan toe", vertelt een woordvoerder van de politie. "Hij is naar het ziekenhuis gebracht." Het is niet duidelijk hoe het het de chauffeur gaat.

Het ongeluk gebeurde in de bocht naar de A16 richting Breda. De vrachtwagen reed tegen de vangrail aan, waarna de tankwagen kantelde. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Ravage

Door het ongeluk zijn de verbindingswegen A16 en A59 bij knooppunt Zonzeel dicht. Dat veroorzaakt flinke files. Verkeer kan niet vanuit Rotterdam via het knooppunt naar de A59 en ook niet van de A59 naar Breda. De ANWB adviseert om te rijden via Breda.

Kort na het middaguur kon het verkeer vanuit Den Bosch op de A16 alvast via de vluchtstrook rijden. De ANWB verwacht dat rond 15.00 uur alle wegen weer vrij zijn. Het ongeluk en de afsluitingen veroorzaken files.

STER Reclame