AFP
NOS Nieuws

Tentenkamp Calais mag worden ontruimd

Het tentenkamp in het Franse Calais mag van de rechter deels worden ontruimd. De ontruiming werd eerder deze week nog uitgesteld omdat er meer tijd nodig was om te beslissen of de ontruiming legaal is.

Het kan nog drie weken duren voordat de ontruiming begint. Gedurende die periode gaan ambtenaren in het kamp proberen de migranten te overtuigen dat het beter is om te vertrekken. Frankrijk wil het kamp ontruimen en de vluchtelingen die er zitten naar asielzoekerscentra sturen.

Jungle

In het kamp, dat ook wel de jungle van Calais wordt genoemd, wonen officieel zo'n duizend migranten. Mensenrechtenorganisaties denken dat er veel meer mensen in het kamp zitten. De meeste van hen willen zich in Calais in een trein of vrachtwagen of trein verstoppen om zo naar Groot-Brittannië te reizen.

Daarom is de animo om te vertrekken niet zo groot, denkt correspondent Frank Renout in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co: "In het kamp zelf wonen ook veel mensensmokkelaars. Dat zijn degenen die er elke nacht voor zorgen dat de migranten naar de kanaaltunnel, de veerboot of vrachtwagens worden geleid om naar Engeland te gaan. En als ze ergens anders zitten wordt dat een stuk moeilijker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl