NOS NieuwsAangepast

ANWB: mogelijk gladde ochtendspits

De ANWB waarschuwt automobilisten voor gladheid. In het hele land kan het verraderlijk glad zijn door bevriezing. Volgens een woordvoerder zal de gladheid pas maandag in de loop van de dag verdwijnen.

Ook zondagavond kan het glad worden. De gladheid is het ergst in Friesland, Groningen, Drenthe en de kop van Overijssel. In het oosten van Gelderland is het glad door sneeuwbuien.

Maandag is de kerstvakantie voor de meeste mensen weer voorbij. Veel mensen gaan weer aan het werk.

Vanochtend waren er ook verraderlijke gladde wegen. Rijkswaterstaat stelde snelheidsdekens in op de A2 en A12 bij Oudenrijn. Rond 11.30 uur werden de snelheidsdekens weer opgeheven.

Vooral op lokale wegen het in het oosten en noorden was het glad zijn door opvriezen van natte weggedeelten.

Haasje

Op de A2 en A12 bij Oudenrijn mocht vanochtend niet sneller dan 50 kilometer per uur worden gereden. Het Korps Landelijke Politiediensten was zeer alert op de wegen waar de snelheidsdeken gold. "Als mensen menen de snelheidsbeperking aan hun laars te kunnen lappen, zijn zij het haasje", zei een woordvoerder van de verkeerspolitie.

Zaterdagavond was het eerst glad in het oosten van het land. De gladheid breidde zich daarna uit naar het westen. Er hebben zich geen ernstige ongelukken voorgedaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl