Kick van der Weele met zijn nieuwe werkgever Marijke Mul
NOS Nieuws

Haarlemse V&D'er hit op internet; binnen één week nieuwe baan

  • Ewout de Bruijn

    Verslaggever

  • Ewout de Bruijn

    Verslaggever

Op een paar maanden na stond Kick van der Weele (58) veertig jaar achter de toonbank bij de V&D aan de Grote Houtstraat in Haarlem. Al die tijd verkocht en repareerde hij er horloges.

Een paar dagen na het faillissement gaf Van der Weele met zijn vrouw, die 38 jaar bij V&D werkte, een interview aan het Haarlems Dagblad.

Het artikel over "de horlogeman" werd massaal gedeeld en geliket op internet. Binnen een week had Kick van der Weele een nieuwe baan.

Hij gaat aan de slag bij goudsmid en juwelier Marijke Mul. Zij heeft een winkel op nog geen honderd meter van het gesloten warenhuis en hoopt zo een deel van de klanten van V&D te kunnen overnemen.

Angst om een oudere werknemer een baan aan te bieden heeft Mul niet. "Ik ben verliefd op mijn vak en zou nooit iets anders willen doen. Ik merkte meteen dat Kick ook heel gepassioneerd is. Dat is belangrijk, net zoals vakkennis. Hoe oud iemand is doet er dan niet toe."

Horloges met een camera, met een rekenmachine, sporthorloges, je kunt het zo gek niet verzinnen.

Kick van der Weele

Van der Weele zit enigszins beduusd aan tafel bij zijn nieuwe werkgever, die nog geboren moest worden toen hij al achter de toonbank stond. "Ik ging ervan uit dat ik nooit meer een baan zou vinden. Wie wil er nu een werknemer van 58 jaar."

Zodra het gesprek op horloges komt, begint Van der Weele te glimmen. Hij somt moeiteloos alle ontwikkelingen op die er de afgelopen veertig jaar zijn geweest. "Horloges met een camera, met een rekenmachine, sporthorloges, je kunt het zo gek niet verzinnen."

Maar het liefst repareert hij horloges die moeten worden opgewonden. Die zijn echt het allermooist, zegt Van der Weele.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl