NOS Nieuws

Adele grote winnaar Brit Awards

Adele kon alle prijzen amper dragen

Zangeres Adele is bij de Brit Awards in Londen de grote winnaar geworden. Ze mocht vier van de belangrijkste prijzen in de Britse muziekindustrie in ontvangst nemen: die voor beste zangeres, beste album (25), beste single (Hello) en die voor wereldwijd succes.

De Britse zangeres reageerde emotioneel: "Ik was echt een tijd de weg kwijt en wist niet of ik terug zou komen. En dat jullie nu zo lief voor me zijn is zo fijn", zei ze in tranen.

De award voor beste mannelijke artiest ging naar James Bay. Coldplay werd uitgeroepen tot de beste Britse groep. De band heeft nu in totaal negentien Brit Awards, een record.

De award voor beste internationale mannelijke artiest ging naar Justin Bieber. Bij de vrouwen ging die prijs naar de IJslandse zangeres Björk.

Ode aan Bowie

Tijdens de uitreiking in Londen was ook veel aandacht voor het dit jaar overleden popicoon David Bowie. Zijn band speelde een medley van Bowies hits.

Gary Oldman, een goede vriend van Bowie, nam de Brit Icon Award in ontvangst namens de nabestaanden van de op 10 januari overleden zanger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl