1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Eerste voedseldropping boven Syrië

In Deir al-Zor in Syrië hebben vliegtuigen 21 ton noodhulp gedropt voor de noodlijdende bevolking, meldt de VN. Het zijn de eerste voedseldroppings in Syrië. Deir al-Zor, in het oosten van het land, wordt belegerd door strijders van Islamitische Staat.

Vorige week bereikten al wel konvooien met noodgoederen belegerde plaatsen in Syrië.

Gevechtspauze

President Assad belde vandaag met de Russische president Poetin. Hij zou hebben gezegd dat zijn regering klaar is voor de afgesproken gevechtspauze in Syrië. Volgens de Syrische regering waren de twee presidenten het erover eens dat de strijd tegen Islamitische Staat en al-Nusra moet doorgaan.

De VS en Rusland kwamen maandag met het plan voor een gevechtspauze in Syrië die zaterdag moet ingaan en die moet leiden tot nieuwe vredesonderhandelingen in Genève. Ook moet het bestand, waarover veel scepsis is, noodhulp aan mensen in belegerde steden vergemakkelijken.

De Amerikaanse minister Kerry sprak vanochtend met zijn Russische ambtgenoot Lavrov over het bestand. Hij zei dat een Amerikaans en een Russisch team de komende dag bijeenkomen om de afspraken verder uit te werken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl