In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Jongen van 17 start ijssalon in Veenendaal

Thomas wil over drie weken openen

Thomas Lijten is 17 jaar, maar hij opent binnenkort een eigen ijssalon in Veenendaal, meldt RTV Utrecht. Eigenlijk moest hij 21 jaar zijn voor de vergunningen, maar de gemeente paste speciaal voor hem de leeftijdsgrens voor daghoreca aan.

Hij wilde eigenlijk een kunststudie doen in Amsterdam, maar werd uitgeloot. Daarom besloot Thomas zijn pijlen op iets anders te richten.

Geboren ondernemer

"Ondernemen zit in mijn bloed. Vroeger bakte ik al taarten voor familie en had ik een eigen taartenwinkeltje." IJs maken lijkt volgens Thomas op het maken van kunst. "De vitrine moet eruitzien als een schilderij. Je moet mensen verleiden."

Thomas volgde deze zomer een opleiding. Daar leerde hij ijs bereiden, problemen met machines oplossen en personeel aansturen.

Iedereen staat achter Thomas

De financiering van de winkel is ook rond. Er zit spaargeld in, maar ook de ijsmachineleverancier en de franchiseformule Daisy's hebben bijgedragen. De vader van Thomas staat helemaal achter de plannen. "Thomas is ondernemend en creatief. Hij is wel jong, maar een droom moet je proberen waar te maken."

Advertentie via Ster.nl