NOS Nieuws

Indonesië blaast illegale vissersboten op

Een drastische aanpak tegen illegale visserij

Indonesië bindt de strijd met illegale visserij aan. Vissers die zonder toestemming hun netten uitgooien, raken hun schip kwijt. De in beslag genomen vaartuigen worden tot zinken gebracht met explosieven.

De Indonesische autoriteiten vernietigden vandaag op vijf plekken door heel het land 27 schepen. Vier daarvan werden bevaren door Indonesische vissers, de andere kwamen uit de Filipijnen, Vietnam, Maleisië en Myanmar.

Het was niet voor het eerst dat Indonesië zo rigoureus tegen illegale vissers optrad. De afgelopen twee jaar zijn op deze manier zo'n 150 vissersschepen onklaar gemaakt.

Miljarden dollars

De campagne tegen illegale visserij werd in 2014 ingezet door president Joko Widodo. Hij waarschuwde toen dat buitenlandse illegale vissers net zo hard worden aangepakt als binnenlandse. Vorig jaar toonde China zich verontwaardigd over het opblazen van een Chinese vissersboot.

Illegale bevissing in de Indonesische archipel zou het land jaarlijks enkele miljarden dollars kosten. Minister Susi Pudjiastuti van Visserij zei dat de harde aanpak het bewijs is dat het Indonesië menens is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl