Kamajev bij een persconferentie in november 2015 naar aanleiding van het rapport over dopinggebruik in de Russische atletiek
NOS Nieuws

'Overleden Kamajev had willen publiceren over doping'

De oud-directeur van het Russische anti-dopingbureau wilde voor zijn dood een boekje opendoen over dopinggebruik in Rusland. The Sunday Times zegt dat Kamajev een medewerker benaderde met een voorstel voor een boek.

"Ik wil het ware verhaal schrijven over doping in Rusland sinds ik in 1987 als jonge wetenschapper in een geheim lab van het Sovjet-instituut voor Sportmedicijnen ging werken", schreef Kamajev tien weken geleden aan sportjournalist David Walsh. "Ik heb informatie en feiten die nog nooit zijn gepubliceerd."

Kamajev moest november vorig jaar vertrekken als directeur van de Russische anti-dopingautoriteit Rusada. Dat gebeurde na een vernietigend rapport over dopinggebruik in de Russische atletiek, waar zijn bureau aan mee zou hebben geholpen. Russische atleten werden daarna uitgesloten van wedstrijden.

Achterdocht

Vorig weekend overleed Kamajev op 52-jarige leeftijd. Volgens Russische media stierf hij aan een hartaanval. De onthulling dat hij uit de school wilde klappen, "zal de achterdocht over zijn dood aanwakkeren", concludeert The Sunday Times.

Hij is de tweede Russische atletiekofficial die in korte tijd het leven laat: Vjatsjeslav Sinev, voormalig voorzitter van het dagelijks bestuur van Rusada, overleed op 3 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl