Files van vanmorgen in Frankrijk
NOS Nieuws

Franse wegen naar de sneeuw filevrij, slecht weer in Zuid-Duitsland

De uittocht naar de wintersportgebieden heeft vandaag niet tot zeer ernstige problemen geleid. Alleen in Zuid-Duitsland en op de Oostenrijkse Fernpas liepen de wegen al snel vol. In Frankrijk stonden minder files dan verwacht, vooral omdat het voorspelde slechte weer grotendeels uitbleef.

Rond het middaguur stond volgens de VID (Verkeers Informatie Dienst) in totaal 370 kilometer file op de wegen naar de skigebieden. De problemen in Frankrijk losten zich snel op, van de voorspelde 'zwarte zaterdag' was geen sprake.

Regen en sneeuw

Op de wegen rond München en in de richting van de Oostenrijkse grens stonden aan het eind van de middag nog lange files. Het verkeer daar heeft last van de zware regenval.

Op de hogere passen in Oostenrijk valt sneeuw, waardoor automobilisten op de drukke Fernpas moeite hebben om naar boven te rijden.

Gisteren hebben de regio's Zuid- en Midden-Nederland voorjaarsvakantie gekregen. Het noorden volgt over een week. In totaal zoeken zo'n 300.000 Nederlanders deze weken de sneeuw op. In Frankrijk hebben de regio Parijs en enkele andere grote steden de komende week ook vrij

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl