De schade na de luchtaanval op het trainingskamp van IS
NOS Nieuws

Servische diplomaten gedood bij Amerikaanse luchtaanval op IS

Bij de Amerikaanse luchtaanval op een IS-kamp in Libië gisteren, zijn ook twee Servische diplomaten om het leven gekomen, zegt de Servische minister van Buitenlandse Zaken Ivica Dacic. De twee waren in november ontvoerd door IS-strijders.

De lichamen zijn nog niet geïdentificeerd, maar de minister zegt dat het vaststaat dat het om die twee gaat. "We hebben informatie gekregen, inclusief foto's, die aantonen dat het zeer waarschijnlijk is."

De twee diplomaten werden ontvoerd toen ze, met de ambassadeur, in drie auto's onderweg waren naar Tunesië. Een van de auto's werd van achteren aangereden. Toen de chauffeur ging kijken wat er aan de hand was, werd hij een andere auto in gesleurd. Ook een tweede personeelslid werd meegesleurd. De ambassadeur, die met zijn vrouw en twee zoons in de auto zat, wist te ontkomen.

Het kampement in het westen van Libië werd door Islamitische Staat gebruikt voor trainingen. Er kwamen meer dan veertig mensen bij de luchtaanval om het leven. Een van de doden zou een IS-strijder zijn die betrokken was bij twee aanslagen in Tunesië vorig jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl