Het Israëlische leger onderzoekt de auto die is ingereden op militairen bij Ramallah
NOS Nieuws

Drie Palestijnen gedood na aanvallen op Israëlische militairen

Bij drie incidenten in Israël en op de Westelijke Jordaanoever zijn drie Palestijnen gedood. Ze hadden Israëlische militairen aangevallen die daarop het vuur openden.

In de oude stad van Jeruzalem viel een Palestijn van 20 twee officieren aan met een mes. Een militair raakte gewond aan zijn hoofd, de ander werd in zijn hand gestoken. Een van de militairen schoot de aanvaller dood.

Westelijke Jordaanoever

Op de Westelijke Jordaanoever bij Ramallah reed een Palestijn tijdens rellen met een auto in op Israëlische militairen. Hierop opende de militairen het vuur.

Bij rellen in de buurt van Bethlehem schoten Israëlische troepen op twee Palestijnen, die eerst op de militairen zouden hebben geschoten. Een van de Palestijnen kwam om het leven, de andere raakte gewond.

De afgelopen vijf maanden is het geweld tussen Palestijnen en Israëliërs opgelaaid. Bij steekpartijen en andere aanvallen op straat zijn 27 Israëliërs en zeker 165 Palestijnen omgekomen. De meeste Palestijnse doden vielen nadat ze Israëliërs hadden aangevallen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl