Een ontspannen Manny Pacquiao tijdens een persconferentie in januari AFP

Zijn omstreden uitspraken over homo's hebben de Filipijnse bokser Manny Pacquiao een forse deuk in zijn imago en een miljoenencontract met sponsor Nike gekost. Maar hij is niet van plan zijn uitspraken terug te nemen.

"Wat ik heb gezegd, is de waarheid", zei Pacquiao na een training in zijn woonplaats General Santos. "Ik zeg alleen wat er in de Bijbel staat en ik ben blij dat ik de waarheid heb gezegd."

De 37-jarige Pacquiao veroorzaakte eerder deze week opschudding door in een televisie-interview onder meer te verklaren dat "dieren beter zijn dan homo's omdat zij mannen en vrouwen wel van elkaar kunnen onderscheiden."

Een dag later besloot Nike het sponsorcontract met de verliezer van 'het gevecht van de eeuw' met Floyd Mayweather te beëindigen. Pacquiao bood via sociale media zijn excuses aan, maar blijf bij zijn mening: "Het was fout dat ik mensen met dieren heb vergeleken, maar wat ik zeg is wel de waarheid."

Pacquiao: blij dat ik de waarheid heb gezegd Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bijbelcitaat

De bokser plaatste vrijdag op zijn Instagram-account nog eens een citaat uit de Bijbel om zijn mening kracht bij te zetten. "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten", citeerde hij Leviticus 20:13. De tekst werd al snel verwijderd, maar Filipijnse media hadden het intussen al opgepikt.

Pacquiao bereidt zich op dit moment voor op zijn allerlaatste wedstrijd, op 9 april tegen de Amerikaan Timothy Bradley. Daarna wil hij zich helemaal storten op zijn politieke carrière.

Pacquiao vergelijkt homo's met dieren en zegt sorry

STER reclame