Amerikaanse gevechtsvliegtuigen voerden bombardementen uit in Libië
NOS Nieuws

VS bombardeert IS-doelen in Libië

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben bombardementen uitgevoerd in Libië. Een van de doelen was een kamp van Islamitische Staat, dicht bij de grens met Tunesië. De aanvallen zijn bevestigd door een woordvoerder van de Amerikaanse strijdkrachten.

Bij de bombardementen zijn zeker dertig doden gevallen. Reuters spreekt van zeker 41 doden. Het Britse persbureau heeft gesproken met de burgemeester van de stad Sabratha. Het gebombardeerde IS-kamp ligt daar in de buurt.

De doden in dat kamp zouden vooral Tunesische rekruten zijn van IS. Een van de IS-leden die de VS op het oog heeft, wordt verantwoordelijk gehouden voor een aantal recente aanslagen in Tunesië. Onder meer de aanslag op een strand waar 39 mensen zijn doodgeschoten. Of Noureddine Chouchane dood is of gewond is geraakt bij de bombardementen van vandaag, is niet duidelijk.

VS bombardeert IS-doelen in Libië

Vorige week werd bekend dat de Amerikaanse regering 200 miljoen dollar extra wil uittrekken voor militaire operaties tegen terreurgroepen in Noord-Afrika. Daarbij zocht de VS steun bij NAVO-partners om Libië te kunnen aanvallen.

Eind januari gaf president Obama zijn veiligheidsadviseurs opdracht om Islamitische Staat in Libië en landen daaromheen harder aan te pakken. Zo wil hij voorkomen dat de terreurgroep zich verder uitbreidt.

Britse, Italiaanse en Amerikaanse drones hebben de afgelopen tijd al veelvuldig boven Libië gevlogen om inlichtingen te verzamelen over IS-doelwitten.

IS pleegde de afgelopen jaren verschillende aanvallen in Libië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl