AFP
NOS Nieuws

Weer dodelijke aanslag in Turkije

Bij een aanslag op een legervoertuig in de buurt van de Turkse stad Diyarbakir zijn zes doden gevallen. De slachtoffers zijn militairen die bezig waren landmijnen te zoeken. Een zevende militair raakte ernstig gewond.

De bom ontplofte op een weg naar Diyarbakir, een grote stad in het zuidoosten van Turkije waar voornamelijk Koerden wonen. Volgens het Turkse leger was het een handgemaakte bom die van afstand tot ontploffing werd gebracht.

Turkse luchtaanvallen

De Turkse luchtmacht heeft vanmorgen opnieuw Koerdische kampen en vestigingen gebombardeerd. Deze aanvallen komen na de aanslag van gisteren in Ankara op bussen met militairen waarbij 28 mensen omkwamen. Inmiddels zijn 14 arrestaties verricht in verband met de aanslag.

De verantwoordelijkheid voor die aanslag is niet opgeëist, maar volgens de Turkse premier Davutoglu zit de Koerdische YPG-militie erachter. Die groepering is actief in het noorden van Syrië.

Davotoglu gaat de aanslagen aankaarten in de VN-Veiligheidsraad. De Turkse premier is woedend dat Amerika en Rusland geen afstand nemen van het Koerdische geweld. Volgens Davotoglu steunen de Amerikanen en de Russen de Koerden, terwijl Washington en Moskou toch zouden moeten weten dat de Koerden min of meer in oorlog zijn met Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl