Louis van Gaal op het veld in Denemarken
NOS Voetbal

Van Gaal waarschuwt voor lange Denen van Midtjylland

In de Champions League doen ze niet meer mee en de landstitel is zo goed als uit beeld verdwenen. Uitzicht op de FA Cup is er nog wel, maar de ultieme kans om het seizoen nog enigszins te redden ligt voor Manchester United in de Europa League. De winnaar verdient namelijk een ticket voor het prestigieuze miljoenenbal van komend seizoen, de Champions League.

De eerste hindernis heet FC Midtjylland, de tegenstander in de tweede ronde van de Europa League. Lastig zat, want in Denemarken moet trainer Louis van Gaal het donderdagavond doen met een fors uitgekleed elftal.

Ziekenboeg

De ziekenboeg van United telt in totaal maar liefst elf namen. De opvallendste afwezige is Wayne Rooney, die zaterdag in het met 2-1 verloren duel met Sunderland geblesseerd raakte. In diezelfde wedstrijd schoot bij verdediger Matteo Darmian de schouder uit de kom. Ook hij is niet afgereisd naar Denemarken. Daley Blind en Memphis Depay behoren wel tot de selectie.

In voorbereiding op het duel heeft Van Gaal zijn huiswerk in elk geval pico bello op orde. Zo heeft de coach ontdekt dat het veld in Denemarken een stuk kleiner is. "Niet zo makkelijk dus om FC Midtjylland hier te verslaan. Veel andere teams kunnen daarover meepraten."

FC Midtjylland was in de voorronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van Southampton. "Ze hebben een heel goed team en zijn erg sterk in standaardsituaties", zo omschrijft Van Gaal zijn opponent.

Van Gaal blikt vooruit op Midtjylland

Om die reden geeft Van Gaal zijn spelers de opdracht mee om zo min mogelijk corners en vrije trappen tegen te krijgen. "Bijna de helft van hun doelpunten komt uit standaardsituaties", waarschuwt de geplaagde coach. "Ik moet spelers selecteren op hun kwaliteit en niet op hun lengte, maar een probleem is het wel."

'Liever de FA Cup'

Persoonlijk wint Van Gaal liever de FA Cup dan de Europa League. "De UEFA Cup heb ik al gewonnen", verwijst hij naar de bekerwinst met Ajax in 1992. "En de reden dat ik naar dit land kwam is om Engelse prijzen te pakken. Maar voor de club is het belangrijker om de Europa League te winnen."

Zijn data de heilige graal voor FC Midtjylland?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl