Bas van der Meer (rechts) met zijn vriend
NOS Nieuws

Homoseksuele stagiair krijgt gelijk: afwijzing was discriminatie

Het College voor de Rechten van de Mens heeft de Groningse stagiair Bas van der Meer in het gelijk gesteld. Dat meldt Omrop Fryslân. Van der Meer werd afgewezen voor een stage bij een landbouwmechanisatiebedrijf uit Friesland omdat hij openlijk voor zijn homoseksuele geaardheid uitkwam.

De christelijke onderneming uit Drachten ontdekte via het Facebookprofiel van de 25-jarige student van de Hanzehogeschool dat hij een vriend heeft. Door hem te weigeren wordt volgens het college de wet overtreden en is er sprake van discriminatie. Het bedrijf had met het aannemen van een stagiair geen onderscheid mogen maken tussen een heteroseksuele of een homoseksuele persoon. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn voor het bedrijf is nog niet duidelijk.

Van der Meer is blij met het besluit van het college. "Erg fijn om te horen dat er sprake is van discriminatie en dat de wetgeving nog altijd boven geloofsovertuiging staat", schrijft de student op z'n Facebookpagina.

Van der Meer is blij met de uitspraak

Hij heeft vandaag nog een gesprek met de officier van justitie. De eigenaar noemde het eerder tegen het AD nog "triest" en "laag" dat de situatie in de media is gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl