Oranje Pictures
NOS Sport

Waterpoloduel moet opnieuw na bekijken amateurbeelden

"Dit is uniek", zegt Eduard van Steenhuijzen met een mengeling van trots en verwondering. Hij is teammanager van de waterpoloërs van ZPB en die ploeg mag de tegen Polar Bears verloren halve finale in de beker deels opnieuw spelen. De protestcommissie van de waterpolobond heeft de klacht die ZPB na dat duel indiende namelijk gegrond verklaard.

Van Steenhuijzen legt uit: "Wij scoorden twee seconden voor het einde van de derde periode, maar de scheidsrechters keurden de goal op aanraden van de jurytafel af, in de veronderstelling dat de tijd er al opzat. Wij hebben direct protest ingediend en het is ongelooflijk, maar dat is toegekend."

Videobewijs

Het geheime wapen in de bewijsvoering van ZPB is een door een fan gemaakt filmpje. "Wij hebben twee fanatieke supporters die video-opnames maken tijdens onze wedstrijden. Een van hen heeft uren gezocht en uiteindelijk het beeld gevonden waarin duidelijk te zien is dat het doelpunt geldig was."

"Die jongen is nog te jong om hem tot erelid te benoemen, maar hij krijgt dit weekend een Fantaatje van me", aldus Van Steenhuijzen.

Door de uitspraak van de protestcommissie gaat er een streep door de 12-12 eindstand, die na de eerdere 10-9 zege van Polar Bears betekende dat ZPB was uitgeschakeld. In plaats daarvan moet de wedstrijd nu deels opnieuw worden gespeeld.

Herkansing

Zondag wordt het bekerduel hervat met een 12-10 voorsprong voor ZPB, de stand die op het bord had moeten staan als de betwiste treffer wel was toegekend. De resterende tijd: de volledige vierde periode en de laatste twee seconden van de derde periode.

Als ZPB de voorsprong niet uit handen geeft, staat het een week later alsnog in Den Haag in de finale tegenover Het Ravijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl