NOS Voetbal

Dost wil via Zeist terug in basis Wolfsburg

Dost wil via Zeist terug in basis Wolfsburg

"2016 start slecht", zegt Bas Dost in Zeist. De 26-jarige spits revalideert bij het sportmedisch centrum van de KNVB van zijn voetblessure, terwijl zijn club VfL Wolfsburg het in de achtste finales van de Champions League moet opnemen tegen het Belgische AA Gent.

Dost brak tijdens het trainingskamp van VfL Wolfsburg in het Portugese Lagos een middenvoetsbeentje van zijn linkervoet. De blessure kwam op een slecht moment. "Zeker door de Champions League", zegt Dost. "We hebben een fantastische loting en ik had graag mijn steentje bijgedragen."

'Geen contact met Ajax'

De laatste duels voor de winterstop moest Dost genoegen nemen met een reserverol en daarom ging de clubtopscorer (zeven goals) om zich heen kijken in de winterstop. Frank de Boer noemde hem een goede kandidaat voor de spitspositie van Ajax. De blessure zat een eventuele transfer in de weg.

Bas Dost revalideert in Zeist

"Ik heb contact gehad met clubs, maar niet met Ajax...", aldus Dost. "Ajax is absoluut niet aan de orde."

Dost richt zich nu op een terugkeer bij Wolfsburg en bij Oranje. "Het ligt aan mezelf of ik weer bij Oranje kom, zodra ik fit ben", aldus de viervoudig international. "Ik ben trots op mijn interlands, maar wil meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl