NOS Nieuws

Tientallen doden bij bomaanslag in Ankara

 • EPA
  Politie- en ambulancediensten zijn massaal uitgerukt
 • EPA
  De omgeving van de plek van de explosie is afgezet
 • Getty
 • Getty
 • @dikbayir_en
  Explosie in Ankara

In het centrum van de Turkse hoofdstad Ankara zijn bij een aanslag met een autobom zeker 28 doden en 61 gewonden gevallen. Dat aantal heeft een woordvoerder van de regering bekendgemaakt.

De bom ontplofte aan het einde van de middag in de regeringswijk van Ankara, toen daar bussen met militairen voor een stoplicht stonden. De aanslag was volgens het leger gericht tegen de militairen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

In de directe omgeving van de plek van de aanslag liggen onder meer het Turkse parlement en het hoofdkwartier van de luchtmacht. Ook het kantoor van premier Davutoglu en verscheidene ministeries zijn in de wijk gevestigd.

Politie- en ambulancediensten zijn massaal uitgerukt. De omgeving van de plek van de explosie is afgezet. Naar verluidt heeft de Turkse regering de media gesommeerd om niet meer over de aanslag te berichten.

President Erdogan en premier Davutoglu hebben na de aanslag crisisberaad gehad. Turkse veiligheidsfunctionarissen zeggen dat er signalen zijn voor betrokkenheid van de Koerdische PKK-beweging.

Vanwege de aanslag heeft Davutoglu een reis naar Brussel afgezegd. Hij zou daar morgen gesprekken voeren over de vluchtelingencrisis met onder anderen bondskanselier Merkel en de Griekse premier Tsipras. President Erdogan blijft ook thuis; hij zou voor besprekingen naar Azerbeidzjan gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl