Lionel Richie
NOS Nieuws

Lionel Richie grote verrassing Pinkpop

Lionel Richie komt naar Pinkpop. Zijn komst was de grote verrassing bij de presentatie van de line-up vandaag tijdens een persconferentie.

Andere grote namen als Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney en Rammstein waren al eerder naar buiten gekomen. Op de persconferentie is het volledige programma van het festival bekendgemaakt.

Pinkpop opent vrijdag 10 juni met een optreden van de Nederlandse band Storksky. Ook van Nederlandse bodem zijn The Common Linnets en De Staat die later op de dag zullen optreden.

De hippe Amerikaanse dance-act Major Lazer sluit vrijdagavond het 3FM-podium af. Major Lazer is een project van dj Diplo. Hij werkte onder anderen samen met Beyoncé, The Partysquad en Ariana Grande.

Ook de Britse synthpopband Years & Years en singer-songwriter James Bay zijn vrijdag op Pinkpop.

Red Hot Chili Peppers zijn de slotact van de eerste dag. Met hun combinatie van funk, rap, punk en rock scoorde de band grote hits met onder meer Under The Bridge, Scar Tissue, Californication en Snow.

Red Hot Chili Peppers stonden in 2006 ook op het podium in Landgraaf.

Zaterdag staat Pinkpop in het teken van harde gitaren en headbangen. De Duitse metalband Rammstein is dan de hoofdact. Zes jaar geleden was de band ook op Pinkpop met een showact vol vuurwerpers en bizarre verkleedpartijen.

Headbangers kunnen ook helemaal losgaan op de Zweedse metalgroep Ghost en het Amerikaanse Halestorm.

Publiek dat de voorkeur geeft aan wat rustigere muziek zit goed bij James Morrison en singer-songwriter Lianne La Haves. Van Nederlandse bodem treden Doe Maar (geprogrammeerd vlak voor Rammstein) en singer-songwriter Lucas Hamming op.

Met Lionel Richie gevolgd door Paul McCartney wordt de oudere muziekliefhebber goed bediend op zondagavond.

Van McCartney was dus al bekend dat hij zou komen, maar Lionel Richie was voor iedereen een grote verrassing. Hoewel je het had kunnen zien aankomen: Richie heeft dezelfde agent als McCartney.

Verder zijn er zondag optredens van onder anderen Tom Odell, John Newman en de Noorse Dj Kygo. Ook onze inzending voor het Eurovisie Songfestival, Douwe Bob, staat zondag op Pinkpop.

Ook Skunk Anansie (al vaker op Pinkpop) en de Belgische indierockgroep Balthazar maken zondag hun opwachting op het podium.

Omdat Pinksteren dit jaar vroeg valt, is het festival verplaatst naar 10, 11 en 12 juni. Volgend jaar wordt het weer gewoon tijdens het Pinksterweekeinde gehouden. De grote acts voor volgend jaar liggen ook al vast, zei Pinkpop-directeur Jan Smeets op de persconferentie in Paradiso.

Wie er in 2017 komen, wilde hij nog even geheim houden. Wel verklapte hij dat Lionel Richie zijn persoonlijke favoriet is dit jaar.

Tijdens de persconferentie Smeets verder bekend dat het festival Fun Pop de Jan Smeets-award heeft gewonnen. Het openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking bestaat dit jaar precies 20 jaar. Het tweedaagse festival vindt plaats op 28 en 29 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl