Dick Advocaat en Giovanni van Bronckhorst na Feyenoord-AZ in 2013 (2-2)
NOS Voetbal

Advocaat gaat dolend Feyenoord helpen

Dick Advocaat gaat de komende periode de technische staf van Feyenoord ondersteunen. Dat heeft de Rotterdamse club bevestigd. De 68-jarige oud-bondscoach is bereid gevonden om hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst te voorzien van adviezen.

Feyenoord is sinds december bezig aan een dramatische reeks in de eredivisie. Na het gelijkspel op 13 december 2015 bij FC Groningen (1-1) werden alle zeven wedstrijden verloren, waardoor Feyenoord is afgezakt naar de zesde plaats. Alleen de bekerwedstrijden tegen Willem II (2-1) en Roda JC (1-0) werden in deze periode winnend afgesloten.

Advocaat zal de resterende vijftien competitieduels en de bekerwedstrijd(en) de Rotterdammers van adviezen voorzien. "Toen ik afgelopen maandagochtend door Martin van Geel werd benaderd met de vraag of ik deze rol wilde gaan vervullen, stond ik daar direct positief tegenover. Dat gevoel is na een aantal gesprekken alleen maar gegroeid", aldus Advocaat.

Vriendendienst

De Hagenaar geeft aan geen vergoeding te ontvangen voor zijn werkzaamheden. "Ik doe dit vooral omdat ik een band heb met Giovanni." Advocaat en Van Bronckhorst werkten samen bij Glasgow Rangers en het Nederlands elftal.

Advocaat zat sinds oktober, toen hij opstapte bij Sunderland, zonder club. Hij was eerder werkzaam bij onder meer AZ, PSV, Glasgow Rangers, FC Zenit, het Russisch elftal en Oranje.

Arno Vermeulen, chef-voetbal bij de NOS, sprak telefonisch met Advocaat en legt uit wat zijn functie inhoudt. "Advocaat gaat drie trainingen per week bekijken. Hij zal niet op het veld staan. Hij zal bij alle wedstrijden zijn, op de tribune. Gedurende de week zal hij regelmatig contact hebben met Van Bronckhorst", zegt Vermeulen.

"De directie van Feyenoord kon twee dingen doen: Van Bronckhorst wegsturen of ondersteunen. Feyenoord kiest voor dat laatste. Bij PSV gebeurde dat twee seizoenen geleden ook met Phillip Cocu. Guus Hiddink sprong bij toen het slecht ging met PSV. Daarna ging het beter en PSV beleefde daarna een topjaar."

31 januari: Advocaat praat over Feyenoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl