AFP

De voormalige Franse president Sarkozy wordt in Parijs opnieuw verhoord in verband met het maskeren van buitensporige uitgaven tijdens zijn verkiezingscampagne in 2012. 

Hij wordt in de zogeheten Bygmalion-zaak ervan beschuldigd dat hij destijds, tegen de regels in, bijna twee keer zoveel heeft uitgegeven als zijn rivalen. Hij zou via een dubbele boekhouding (van het bedrijf Bygmalion) hebben verhuld dat hij 17 miljoen euro meer heeft besteed dan volgens de Franse campagneregels is toegestaan. Sarkozy heeft altijd ontkend dat hij die regels heeft geschonden. 

Het Openbaar Ministerie zal aan de hand van de nieuwe verhoren bepalen of de centrum-rechtse leider zal worden vervolgd.

Verkiezingen in 2017 

Het gerechtelijk onderzoek komt de voormalige president slecht uit omdat hij volgend jaar opnieuw president van Frankrijk wil worden. Enkele naaste medewerkers tijdens de vorige verkiezingscampagne worden ook beschuldigd van fraude met campagnegeld.

Sarkozy heeft onlangs nog gezegd dat hij van niets afwist totdat er berichten naar buiten kwamen over een schandaal met campagnegeld. "Het is ongetwijfeld moeilijk te geloven, maar ik zweer dat ik de waarheid spreek."  

STER reclame