NOS Voetbal

KNVB: ook Nederland niet meer immuun voor matchfixing

Gijs de Jong: ook Nederland niet immuun voor matchfixing

"We hebben nu het bewijs dat ook de Nederlandse competitie niet immuun is voor matchfixing", zegt Gijs de Jong, operationeel directeur van de KNVB in het NOS Radio 1 Journaal.

Hij reageert op het onderzoek dat uitwees dat er bij Willem II een aantal jaar geleden aan matchfixing werd gedaan. De Singaporees Wilson Raj Perumal is volgens het onderzoek van de integriteitscommissie van de KNVB de spin in het web van de matchfixingszaak.

"Perumal maakt zich al vanaf 1995 schulding aan matchfixing. Het is heel triest dat hij het voetbal zo vaak en in zo veel landen heeft kunnen vervuilen", aldus De Jong.

"E-mailcoresspondentie tussen Perumal en Ibrahim Kargbo heeft bewezen dat zij achter de matchfixing in Nederland zitten. Over een periode van twee, drie jaar hebben we e-mails van beiden onderzocht", aldus De Jong.

Kargbo zei vorig jaar niets van matchfixing te weten

Vooralsnog is FC Utrecht-Willem II de enige wedstrijd waarbij bewijs is gevonden door de integriteitseenheid. "In het tuchtrecht moet je tot bewijzen komen. Dat is alleen bij die wedstrijd het geval. Maar we sluiten het dossier niet vandaag. We gaan deze informatie delen met de UEFA en het Openbaar Ministerie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl