Susanne de Kroon is tijdens een proefuitzending in gesprek met verslaggever Martin de Wit van RTV Utrecht NOS

Regionieuws in NOS Journaal

time icon

De NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur zien er vanaf vandaag anders uit. De bulletins worden afgesloten met het belangrijkste nieuws van de regionale omroepen. De uitzendingen duren vijf minuten langer, net zoals het sportblok dat elke werkdag te zien is in het journaal van 13.00 uur. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nieuw: regionieuws in het NOS Journaal

In het regioblok zijn nieuwsitems te zien van alle dertien regionale omroepen. Daarnaast zijn er ook live gesprekken met verslaggevers uit de regio.

Cindy de Koning en Susanne de Kroon worden de gezichten van de nieuwe regioblokken.

Landelijk platform

De samenwerking is volgens de omroepen voor alle partijen een belangrijke ontwikkeling. "Door nog meer samen te werken wordt de nieuwsvoorziening beter en krijgt dat belangrijke regionale nieuws nu ook een prominenter plek op de landelijke televisie", aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep West. 

"We krijgen er een landelijk platform bij. Dat is voor ons belangrijk om te laten zien dat we een geweldig mooi netwerk hebben met nationale en regionale omroepen", zegt Maurice de Heus, hoofd nieuws en sport bij de Limburgse omroep L1.

Versterken

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, is blij met de nieuwe regioblokken op tv. "NOS Nieuws werkt al jaren samen met de regionale omroepen. Het is goed om die samenwerking verder uit te breiden en de publieke nieuwsvoorziening verder te versterken."

Cindy de Koning (42) werkt al twintig jaar bij Omroep Brabant. De laatste vijf jaar was ze daar op televisie te zien als een van de belangrijkste presentatoren. Susanne de Kroon (36) werkt als redacteur bij NOS Nieuws. In het verleden was ze onder meer verslaggever bij RTL Boulevard en Omroep Brabant.   

STER Reclame