Nikita Kamajev geeft als directeur van het Russisch antidopingagentschap in november 2015 een persconferentie naar aanleiding van het vernietigende WADA-rapport over dopinggebruik binnen de Russische atletiek.
NOS Sport

Oud-directeur Russisch antidopingbureau overleden na hartaanval

Voormalig directeur Nikita Kamajev van het Russische antidopingagentschap Rusada is overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Dat meldt het Russische persbureau Tass. Kamajev zou na een skivakantie last van zijn hart hebben gekregen.

Kamajev kwam in november vorig jaar zwaar onder vuur te liggen na een vernietigend rapport van het wereldantidopingbureau WADA over systematisch dopinggebruik binnen de Russische atletiek. Atleten, bondsofficials, de overheid, Rusada en het dopinglaboratorium in Moskou zouden daarbij nauw hebben samengewerkt.

Kamajev en ook andere officials van Rusada, het dopinglaboratorium en de atletiekbond moesten vertrekken. WADA ontnam het lab in Moskou de licentie. De internationale atletiekfederatie (IAAF) heeft de Russische atletiekbond een voorlopige schorsing opgelegd, waardoor Russische atleten momenteel niet aan wedstrijden mogen deelnemen.

Kamajev is de tweede Russische atletiekofficial die in korte tijd het leven laat. Vjatsjeslav Sinev, voormalig voorzitter van het dagelijks bestuur van Rusada, overleed op 3 februari.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl