Doe Maar (in 2012) tijdens de uitreiking van de Edison POP Oeuvreprijs in Paradiso
NOS Nieuws

Henny Vrienten bevestigt: Doe Maar speelt op Pinkpop

Er gingen al geruchten rond en nu heeft Henny Vrienten het bevestigd: Doe Maar staat in juni op Pinkpop. De zanger en bassist maakte dat bekend in een video op Instagram.

"Pinkpop voor de derde keer. Drie keer is scheepsrecht, dus dit wordt 'm. Veni, vidi, vici", zegt Vrienten. Doe Maar stond in 1982 en 1983 ook al op het Limburgse festival. Niet iedereen vond dat destijds een succes: de bandleden werden bij hun tweede optreden met appels bekogeld. Vrienten kreeg er een tegen zijn gezicht, onderbrak de show en zei: "Als je het echt niet leuk vindt, rot dan op."

Reünieconcerten

Doe Maar was met zijn mix van ska, punk en reggae begin jaren 80 bijzonder succesvol. In 1984 ging de band uit elkaar, maar er volgden reünies in 2000, 2008 en 2012. Ook dit jaar staan er reünieconcerten gepland, op 10 juni in Antwerpen en op 14, 15 en 18 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het optreden op Pinkpop (10-12 juni in Landgraaf) valt daar precies tussenin.

Andere publiekstrekkers op Pinkpop 2016 zijn Rammstein en de Red Hot Chili Peppers. Waarschijnlijk komt ook Paul McCartney, maar dat is nog niet bevestigd. Vergeleken met de 73-jarige Brit zijn de leden van Doe Maar nog jonkies: Henny Vrienten en Ernst Jansz zijn 67, Jan Hendriks is 66 en René van Collem pas 54.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl