NOS Schaatsen

Ter Mors verovert tweede gouden medaille op WK afstanden

EPA

Jorien ter Mors is op de 1.500 meter bij de WK afstanden in de Kolomna op overtuigende wijze wereldkampioene geworden. De 26-jarige Twentse won vrijdag al de 1.000 meter en heeft met deze titel haar tweede gouden medaille binnen. 

Olympisch kampioene Ter Mors kwam al in de eerste van de twaalf ritten in actie. Ze zette een indrukwekkende tijd op de klok: 1.53,92. Ireen Wüst, die na haar op het ijs kwam, reed maar liefst twee seconden langzamer dan Ter Mors (1.55,93).

De ene na de andere schaatsster beet zich stuk op de tijd van Ter Mors. In de laatste twee ritten kwamen de concurrenten Brittany Bowe, Heather Richardson, Martina Sábliková en Marrit Leenstra op de baan, maar ook zij doken niet onder de tijd van de Nederlandse.

Richardson (zilver in 1.54,67) en Bowe (brons in 1.55,09) kwamen in de voorlaatste rit in actie. De Amerikaanse vrouwen zaten lang onder het schema van Ter Mors, maar in de laatste ronde konden zij niet tippen aan de snelle slotronde van Ter Mors (30,0). Sábliková en Leenstra waren in de laatste rit al snel kansloos voor het goud. Zij werden respectievelijk vijfde en zesde. Wüst eindigde uiteindelijk als vierde.

Uitslag 1.500 meter vrouwen NOS

STER reclame