Markus Henriksen, met op zijn rug Alireza Jahanbakhsh, viert de overwinning

AZ winnaar in spektakelstuk met negen goals

In een spectaculair duel met een boel mooie doelpunten heeft AZ in Almelo met 6-3 gewonnen van Heracles.

Het viel nauwelijks bij te houden voor rust. Het eerste doelpunt viel al na vier minuten, toen Joey Pelupessy fout terugkopte en Vincent Janssen scoorde.

Markus Henriksen zette AZ vervolgens uit een penalty op 2-0, waarna Joris van Overeem 3-0 maakte na een slim passje van Dabney dos Santos. Vijf minuten voor rust scoorde Thomas Bruns met een harde knal tegen.

Kunst- en vliegwerk van AZ-doelman Sergio Rochet
    AZ viert de 0-1 van Vincent Janssen
    Vincent Janssen
    Ben Rienstra in duel met Thomas Bruns (r)
    Markus Henriksen (10) zet AZ vanaf de strafschopstip OP 0-2

Na rust ging het verder. AZ moest terug, maar kwam via Alireza Jahanbakhsh (knap gedrukt schot) in de 64ste minuut op 4-1.

Heracles gaf zich nog steeds niet gewonnen. Mark-Jan Fledderus krulde de bal drie minuten later in het AZ-doel en Dos Santos miste twee kansen.

Wout Weghorst gaf Heracles uit een counter weer hoop, maar met een eigen goal deed Thomas Bruns die verdwijnen. Ben Rienstra kopte nog de 6-3 binnen.