NOS Schaatsen

Groothuis rijdt slecht, maar denkt niet aan stoppen

Groothuis: in principe ga ik gewoon door

Stefan Groothuis had veel meer verwacht van de WK afstanden. De 34-jarige rijder uit Voorst kwalificeerde zich eerder dit seizoen knap voor zowel de 1.500 als 1.000 meter, maar tijdens het toernooi in Kolomna kon hij niet imponeren. Groothuis werd twee keer veertiende, het seizoen zit er voor hem op. En dus rest de vraag: doorgaan of stoppen?

"Je overweegt of je verder moet gaan op deze leeftijd. Ik heb hierover wel met beslist.nl over gesproken en in principe is het plan om door te gaan. Ik geloof er zeker nog in dat ik tijdens dit soort wedstrijden wel mee kan doen", benadrukt Groothuis.

Ik wil een keer een volle zomer met de ploeg meedraaien en dan kijken of ik mezelf nog kan verbeteren.

Stefan Groothuis

"Het laatste woord is er echter nog niet over gezegd. Ik ben nog in gesprek met beslist.nl. Ik hoop dat we eruit kunnen komen. Ik heb afgelopen zomer in de lappenmand gezeten", vervolgt hij.

"Ik geloof echt dat er nog meer in zit en ik wil het graag nog een jaar een kans geven. Ik wil een keer een volle zomer met de ploeg meedraaien en dan kijken of ik mezelf nog kan verbeteren. Ik moet de goede momenten uitkiezen om te pieken. In principe ga ik gewoon door."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl