Habib M'Hedhbi Politie.nl

Nieuwe dna-match in onopgeloste moord op Zwolse portier

tijd van publicatie

In de vijftien jaar oude onopgeloste moordzaak van de Zwolse portier Habib M'Hedhbi is nieuw bewijs gevonden. Er is een dna-match die leidt naar een nieuwe naam. 

"Er is ergens op de sporen die we toen hebben verzameld een nieuwe dna-hit gevonden met een profiel uit de landelijke databank. We hebben er een goed gevoel over, maar het wijst nog geen dader aan", zegt woordvoerder Bernhard Jens. 

Bebloede kleding

Van de Zwollenaar werd vijftien jaar geleden alleen een vuilniszak met bebloede kleding en een rijbewijs gevonden. De politie vermoedt dat hij om het leven is gebracht in zijn woning. 

Na onderzoek bleek dat delen van de vloerbedekking en de ondervloer van zijn woning waren verwijderd. Ook waren de muren opnieuw geverfd. In het huis werden bloedsporen gevonden. Toch is zijn lichaam nog altijd spoorloos. 

We hebben een buitengewoon interessante tip gekregen.

Bernhard Jens, woordvoerder politie

Een half jaar geleden heropende het coldcaseteam de zaak. In het verleden vonden veroordelingen voor moorden zonder lijk niet plaats. Maar de afgelopen vijftien jaar zijn meer moorden zonder lijk veroordeeld. 

"We kunnen nu veel meer op forensisch gebied", zegt Jens. "Sommige sporen waar je toen niets mee kon, matchen nu ineens met een profiel. Als de sporen er nog zijn in een onopgeloste moord kan nieuw onderzoek echt het verschil maken."  

Afgelopen week kreeg de verdwijning aandacht in Opsporing Verzocht. "Dat leverde tien tips op, waarvan drie of vier buitengewoon interessante. We hebben zelfs een naam gekregen. Daar gaan we mee verder." 

STER reclame