Ik zou mezelf er altijd in zetten, lacht Schöne

Lasse Schöne moet dit seizoen steeds afwachten. Zit hij wel of niet bij de eerste elf van Ajax-trainer Frank de Boer? Afgelopen weekend begon hij weer eens in de basis, als rechtsbuiten in de Klassieker. 

Het is duidelijk: Schöne wil zich niet schikken in een rol als reserve. Maar De Boer maakt per wedstrijd een afweging. 

"Tegen Feyenoord vonden ze dat dit de beste optie was", zegt de Deen, die in de Klassieker als rechtsbuiten speelde omdat Anwar El Ghazi naar de spitspositie verhuisde. "Maar dat kan elke wedstrijd weer anders zijn. Ik hoop wel dat ik heb laten zien dat ik erin hoor. Ik zou altijd voor Lasse Schöne kiezen", zegt hij met een knipoog. 

Of hij zondag tegen Groningen opnieuw mag starten is nog niet duidelijk. "Ik ben natuurlijk geen klassieke rechtsbuiten. Mijn kwaliteit is tussen de linies spelen en dat werkte goed tegen Feyenoord. Bij Groningen zou het ook prima kunnen werken", lacht de Deen.

Als je een jaar lang weinig speelt dan moet je misschien wel verder gaan kijken.

Lasse Schöne

Echt blij is Schöne momenteel niet in Amsterdam. "Het is een rotsituatie voor elke voetballer. Voor mij ook. Ik heb hiervoor fantastische jaren gehad. Dan is het wel even slikken als je er een hele tijd niet in staat. Ik vond het niet altijd even terecht."

In dat opzicht worden de komende wedstrijden belangrijk voor zijn toekomst bij Ajax: "Als je een jaar lang weinig speelt dan moet je misschien wel verder gaan kijken. Maar de voetbalwereld kan er over een maand weer heel anders uitzien. Als we dan weer praten, kan het zijn dat ik vaste basisspeler ben."

STER reclame