Werkgever stelt bedreiger Kenneth Vermeer op non-actief

Kenneth Vermeer in het doel van Feyenoord Pro Shots

Een van de mannen die Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer bij een dartswedstrijd in Newcastle bedreigden en beledigden is door zijn werkgever op non-actief gesteld. Het bedrijf zegt geschrokken te zijn van de actie.

De raad van bestuur en de medewerkers van het bedrijf "nemen met klem afstand van deze individuele actie". Zijn werkgever is een onderzoek gestart, laat het bedrijf in een verklaring weten. 

De man werkt voor een Amsterdams centrum voor revalidatie en reumatologie.

Tijdens de dartwedstrijd hielden toeschouwers bordjes op met de tekst "Kenneth NSB" en "Kenneth Vermeer Hangen" met een getekende pop. De bordjes werden getoond bij de opkomst van de Britse darter Phil Taylor en waren goed te zien op televisie.

Vermeer werd afgelopen zondag ook al bedreigd tijdens de wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord. Een supporter had een pop die Vermeer moest voorstellen aan de tribune gehangen. Vermeer maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Feyenoord. 

Directeur Marketing van Ajax, Edwin van der Sar schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij na de wedstrijd excuses aan Vermeer heeft aangeboden. Hij deed dat namens de Ajax-directie en goedwillende Ajax-supporters. Van beide incidenten heeft de Feyenoord-keeper aangifte gedaan.