NOS Schaatsen

Nuis: heel erg blij met zilver op 1.500 meter

Nuis: heel erg blij met zilver

Na de 1.500 meter konden alle medaillewinnaars lachen. "Ik ben heel bij met zilver, nog nooit heb ik zilver gewonnen op de 1.500 meter op een WK", zegt Kjeld Nuis.

Nuis werd halverwege zijn race zichtbaar gehinderd door de Amerikaan Joey Mantia. Hij probeerde zich er niet te veel door laten af te leiden. "Ik dacht alleen maar: ik heb voorrang, ik ga dwars door je heen." Nuis was niet bang voor een aanrijding, maar moest wel een slag inhouden. "Ik werd er agressief van, al kwam ik even uit mijn ritme."

Ook Thomas Krol is een blij man, hij debuteert op een groot toernooi en wint meteen brons. "Ik wist dat Joeskov de topfavoriet was, daarachter was alles mogelijk. Dat blijkt nu. Ik werd voor mijn gevoel niet helemaal weggereden door hem. Dit voelt heel gaaf."

Morgen strijdt tegen Koelizjnikov

Nuis had het liefst tegen Joeskov zelf gereden. "Nu moest ik alles alleen doen. Morgen is een nieuwe dag met nieuwe kansen. Ik neem dit gevoel zeker mee, als ik het opneem tegen die andere Rus (Pavel Koelizjnikov, red.)." Morgen rijden de mannen de 1.000 meter.

Krol: op het goede moment derde geworden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl