Denis Joeskov
NOS Schaatsen

Ongenaakbare Joeskov maatje te groot voor Nuis en Krol

Denis Joeskov is voor de derde keer op rij wereldkampioen geworden op de 1.500 meter. De ongenaakbare Rus was een maatje te groot voor de Nederlanders Kjeld Nuis en Thomas Krol, die respectievelijk tweede en derde.

Joeskov legde een dik baanrecord op het ijs. De 26-jarige Rus, die in 2013 en 2015 ook wereldkampioen werd op de mijl, finishte in 1.44,13. Nummer twee Nuis eindigde op liefst 1,53 seconden als tweede. Thomas Krol was de verrassende derde. De 23-jarige schaatser uit Colmschate snelde in 1.45,75 naar brons.

WK afstanden 2016: samenvatting 1.500 meter (m)

Blij met zilver

Opvallend genoeg was Nuis heel blij met zijn zilveren medaille. En dat terwijl hij door zijn tegenstander Joey Mantia werd gehinderd op de kruising. Hij verloor niet veel snelheid, maar het moet zijn race hebben beïnvloed.

Uiteindelijk zal het niet veel hebben uitgemaakt. Joeskov, die de laatste seizoenen ijzersterk is op de 1.500 meter, kwam een rit na Nuis in actie en was veel sneller. Joeskov's tegenstander Krol kon hem goed bijhouden en beloonde zichzelf met de bronzen medaille.

Stefan Groothuis, de derde Nederlandse deelnemer, kon niet imponeren. De routinier eindigde als veertiende met 1.48,55.

Uitslag 1.500 meter mannen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl