NOS Nieuws

Correspondents' Dinner best bekeken tv-programma

De eerste Nederlandse versie van het Correspondents' Dinner heeft gisteravond 2.725.000 kijkers getrokken. Daarmee was het programma waarin premier Rutte grappen maakte over pers en politiek het best bekeken programma van gisteravond.

Rutte was vooraf best gespannen, zei hij in het NOS-Radio 1 Journaal. Pas nadat hij had gezegd dat hij zou komen, is besloten om het programma op tv uit te zenden. Over het resultaat is hij tevreden: "Ik had er lol in dus als jullie dit weer organiseren, denk ik dat ik wel weer kom".

Het Correspondents' Dinner is in de VS een jaarlijks terugkerende ontmoeting tussen de president, parlementaire pers, uitgevers, journalisten en politici. De president houdt een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt, gevolgd door een toespraak van een stand-upcomedian.

Rutte neemt zichzelf en anderen op de hak bij Correspondents' Dinner

In 2011 daagde Nieuwsuur- en College Tour-presentator Twan Huys premier Rutte uit om in Nederland hetzelfde te doen. De aanwezigen in de Beurs van Berlage in Amsterdam betaalden 163,85 euro om erbij te zijn. Ruttes optreden werd gevolgd door dat van cabaretier Dolf Jansen, die Rutte consequent 'mijn voorprogramma' noemde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl