De vier mannen die de auto achterna sprongen. Ruben Abrahams staat tweede van links
NOS Nieuws

Vier helden redden moeder en kind uit zinkende auto

Ze dachten geen moment na en sprongen de gracht in: de vier mannen die gistermiddag in Amsterdam een moeder en haar kind uit een zinkende auto redden. Vandaag beseffen ze pas hoe het had kunnen aflopen als ze niet de gracht waren ingesprongen.

De vrouw probeerde aan de Sloterkade haar auto te parkeren en rolde samen met haar kind het water in. Vier omstanders doken hen achterna om ze te redden.

Hamer

Ruben Abrahams is een van de mannen. Hij vertelt dat hij aan het werk was op kantoor, toen zijn collega hysterisch riep dat er een auto de gracht was ingereden. "Ik ben toen naar de gereedschapskist gerend en heb een hamer gepakt. Daarna deed ik mijn trui en schoenen uit en ben ik het water ingesprongen."

Van de andere kant sprongen nog drie mannen de gracht in. "We zijn daarna gigantisch gaan beuken op de ruiten", zegt Abrahams. Dat ging moeizaam, maar het lukte hem wel om de deur ietwat te openen. "Maar er was een enorme druk op de deur en mijn vingers zaten ertussen. Dus dat ging niet goed."

Blinde paniek

Ondertussen brak er blinde paniek uit bij de moeder en het kind. "Ze bonkten op de ruiten. En toen lukte het een van de jongens om de achterruit met een steen in te slaan", vertelt Abrahams.

Uiteindelijk konden de vrouw en haar dochter gered worden. "En precies op dat moment zinkt die auto onder je kont vandaan. En het is daar heel diep vanwege binnenvaartschepen die er varen."

Inmiddels maken de moeder en haar kind het goed. De vier helden werden opgevangen bij de Hema waar ze handdoeken gekregen. Vandaag worden ze platgebeld door verschillende media. "Iedereen wil ons op de buis. Misschien is het te veel eer", sluit Abrahams bescheiden af.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl