Burgemeester Aboutaleb bij de inspraakavond in Beverwaard
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rotterdam trekt 9 ton uit voor opknappen Beverwaard

Rotterdam trekt 900.000 euro extra uit om de wijk Beverwaard te verbeteren. De gemeente wil de wijk met dat bedrag compenseren voor de komst van een asielzoekerscentrum, meldt RTV Rijnmond.

Bewoners van de wijk kwamen in oktober in opstand toen de gemeente op een bijeenkomst aankondigde tijdelijk asielzoekers in Beverwaard te willen onderbrengen in een opvang. Veel mensen uit Beverwaard vonden dat hun wijk nu te veel problemen heeft om ook nog eens ruimte te kunnen bieden aan vluchtelingen.

Uit een enquête van de gemeente blijkt dat de bewoners van Beverwaard het liefst zien dat de veiligheid in hun wijk wordt verbeterd, het schoner wordt, huizen opgeknapt worden en er meer banen komen. De gemeente komt nu tegemoet aan dat wensenlijstje.

Schoonmaken

Rotterdam wil met de 900.000 euro het buurtcentrum opknappen en vaker de wijk laten schoonmaken. Op straat in Beverwaard komen meer stadswachten en politieagenten. Het asielzoekerscentrum moet zorgen voor meer banen in de wijk. Begin deze maand is er al een politiepost geopend in Beverwaard.

Het asielzoekerscentrum in de Rotterdamse wijk Beverwaard moet tijdelijk onderdak bieden aan 600 vluchtelingen. Het opvangcentrum gaat dit voorjaar open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl