Een onbekend gevechtsvliegtuig vandaag boven Syrië
NOS Nieuws

AzG: weer aanval op Syrisch ziekenhuis

In het zuiden van Syrië is volgens Artsen zonder Grenzen (AzG) opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op een ziekenhuis van de hulporganisatie. Daarbij zijn drie doden gevallen en zes mensen gewond geraakt.

Wie achter de aanval op het ziekenhuis in Tafas zit, is niet duidelijk. In Syrië voeren de regering van president Assad, Rusland en de internationale coalitie onder leiding van de VS luchtaanvallen uit.

De aanval in Tafas, zo'n 12 kilometer van de Jordaanse grens, was volgens een verklaring van AzG in de nacht van 5 februari. Een deel van het ziekenhuis raakte beschadigd en de veel gebruikte ambulances van het ziekenhuis zijn niet meer inzetbaar. Het is volgens de hulporganisatie dit jaar al de dertiende aanval op een ziekenhuis in Syrië.

'Alles en iedereen gebombardeerd'

Steeds minder mensen hebben toegang tot medische zorg in een land waar die toch al bijna niet meer voorhanden is, zegt AzG. Ondanks herhaalde oproepen om burgers en ziekenhuizen te ontzien, lijkt het er volgens de hulporganisatie op dat bombarderen zonder aanzien des persoons de nieuwe norm is geworden.

Artsen zonder Grenzen roept de strijdende partijen opnieuw op om respect te hebben voor burgers, patiënten en ziekenhuizen. De hulporganisatie noemt de voortdurende aanvallen op medische faciliteiten zoals in Syrië een schandelijke overtreding van het internationale recht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl