"Duimpje omhoog voor de nieuwe messenset van Albert Heijn", zegt Ionica Smeets op twitter
NOS Nieuws

Albert Heijn-messen voor sommigen te scherp

De spaaractie voor koksmessen bij Albert Heijn heeft onvoorziene gevolgen. Sommige amateurkoks vergissen zich in de scherpte van de messen en lopen ernstige snijwonden op.

Hoe groot de omvang van het probleem exact is, is niet duidelijk. Op de afdeling Spoedeisende Hulp van het OLVG (locatie Oost en West) in Amsterdam zijn in januari volgens een woordvoerder tien tot vijftien snijwonden geconstateerd die zijn ontstaan door Albert Heijn-messen. Het Haga Ziekenhuis in Den Haag zegt dat verband nog niet te hebben aangetroffen.

Op Twitter en Facebook melden met enige regelmaat mensen dat zij zich hebben gesneden aan een van de messen. Sommigen plaatsen ook foto's van vingers met pleisters of in verband gewikkeld.

Messen AH 'kosten meer pleisters dan bestekzegels'

Voor AH is dat eerder al reden geweest om te waarschuwen in filialen en op Facebook. "Wij willen natuurlijk dat mensen goede messen hebben, niet dat ze zich verwonden", zegt een woordvoerder. "En wij constateerden ook dat die verwondingen soms wel ontstonden. Vandaar de waarschuwingen. Hoewel die bij sommige klanten ook wel weer lacherige reacties oproepen: 'Een goed mes hoort toch scherp te zijn?'."

De spaaractie begon afgelopen oktober. Dit is de laatste week dat er mensen zegeltjes bij de AH-boodschappen voor kunnen krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl