Het strand van IJmuiden bij een storm in januari vorig jaar
NOS Nieuws

Mogelijk zuidwesterstorm, carnavalsoptochten afgelast

Het wordt een onstuimige dag vandaag. In het hele land wordt veel wind verwacht, aan de kust kan er zelfs enige tijd een zuidwesterstorm komen te staan, meldt Weerplaza.

Na een winderige nacht is het momenteel iets rustiger en wordt zon verwacht, maar later in de middag trekt de wind weer aan. Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten in de kustprovincies vanaf 14.00 uur. Ook kan het onweren en hagelen.

In de vroege avond zou er langs de kust enige tijd een zuidwesterstorm kunnen komen te staan, vooral in Zeeland en Zuid-Holland. Er zijn aan zee windstoten tot 100 km/u mogelijk, boven land tot 90 km/u.

Vanwege het weer is de sneldienst van en naar Vlieland vandaag uitgevallen.

Carnaval

Vanwege het weer zijn op meerdere plekken de carnavalsoptochten afgelast, onder meer in Breda en 's-Hertogenbosch. Gisteren werd al bekendgemaakt dat de optocht in Roermond wordt afgelast vanwege het weer.

Vandaag werd bekend dat in Schaik de optocht van vandaag is uitgesteld naar morgen. Ook de parade in Swalmen "geit neet door". Ook in Düsseldorf is de Rosenmontagszug afgezegd, evenals in Münster, waar traditioneel ook enkele wagens uit Nederland bij zijn.

In Keulen gaat de optocht wel door, maar worden er voorzorgsmaatregelen genomen. Zo mogen paarden dit jaar niet meelopen, zijn constructies die veel wind vangen niet toegestaan en worden panelen van tribunes verwijderd.

Morgen staat er minder wind, maar gaat het later op de dag flink regenen. Daardoor zal naar verwacht de avondspits, net als vandaag, extra druk worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl