Supportersvlag van Sankt Pauli ANP Pro Shots

Justitie in Duitsland heeft op 9 januari een Nederlander opgepakt die al een tijd gezocht werd voor matchfixing. Dat schrijft de Volkskrant. Volgens de krant gaat het om de 41-jarige Daniël van 't H. 

Van 't H. zou in 2008 samen met de Nederlander Paul R. drie wedstrijden van de Duitse tweededivisieclub Sankt Pauli hebben gemanipuleerd. De twee kwamen in 2009 in beeld bij een onderzoek naar Duitse matchfixers. Uit telefoongesprekken die werden afgeluisterd, kon worden afgeleid dat ze van tevoren wisten hoe wedstrijden ook elders in Europa zouden aflopen. 

Mede-verdachte Paul R. bekende dat hij spelers van Sankt Pauli had omgekocht om daarna weddenschappen bij wedkantoren in Azië af te sluiten. Het kwam tot een rechtszaak, maar R. ging vrijuit omdat de afspraken en betalingen in Nederland hadden plaatsgevonden.

Bedreiging

Volgens de krant beschikt de Duitse justitie ook over een verklaring dat Van 't H., R. en een "breedgeschouderde handlanger" in een café in Scheveningen een toenmalige speler van Sankt Pauli hebben bedreigd. Dat was nadat een wedstrijd van die club niet naar wens was verlopen. 

Als de speler voortaan niet zou doen wat hem was opgedragen, zou hij bij eb aan een strandpaal worden vastgebonden. De anderen zouden dan wachten tot het vloed werd. 

Van 't H. is ook verdachte in een Nederlands onderzoek naar witwassen, illegale wedkantoren en manipulatie van eerstedivisieduels.

STER reclame