Ilias Bel Hassani juicht na de 1-0 tegen PEC Zwolle

Heracles klimt na zege naar plaats drie

Heracles Almelo heeft in zijn elfde thuisduel zijn achtste zege geboekt. PEC Zwolle werd met 2-0 verslagen en Heracles, dat voor de achtste keer de nul hield, staat ten minste voor een dag op de derde plaats. Het was de 100ste thuisoverwinning van Heracles in de eredivisie.

Heraclied Wout Weghorst kreeg in een matige eerste helft twee beste kansen, maar kopte over en schoot tegen Mickey van der Hart aan. Buitenspeler Sheraldo Becker van PEC zorgde voor het meeste gevaar in Almelo, maar dicht bij een treffer kwamen de gasten niet.

'Usuall suspect' opent de score

Kort na rust viel de 1-0; PEC kreeg de bal niet weg en Illias Bel Hassani opende, van net buiten het strafschopgebied, al voor de zesde keer de score voor Heracles. PEC, dat slechts een punt uit zijn laatste drie duels had gepakt, joeg vervolgens wel op de 1-1, maar echt grote kansen daarop wist de ploeg niet te creëren.

PEC drukte Heracles in het laatste kwartier terug op eigen helft, maar verschafte de thuisploeg daarmee ruimte voor de counter. En die benutte Heracles tien minuten voor tijd. Invaller Gonzalo Garcia vond de diep sprintende Jaroslav Navratil en de eveneens ingevallen Tsjech lobde de bal keurig over Van der Hart heen.