NOS Sport

Eerste wedstrijd in Stade de France sinds aanslagen Parijs

Veel extra veiligheidsmaatregelen rond rugbyduel in Stade de France

Precies twaalf weken en een dag na vrijdag 13 november is er weer gesport in het Stade de France in Parijs. Het werd een beladen wedstrijd tussen de rugbyers van Frankrijk en Italië, die eindigde in een overwinning voor het thuisland.

Maar het sportieve gedeelte stond vandaag niet centraal. Het stadion werd op en top beveiligd om een herhaling van de aanslagen tijdens de vorige sportwedstrijd, de voetbalinterland tussen Frankrijk en Duitsland, te voorkomen.

Supporters werden nauwkeurig gefouilleerd en auto's werden uitvoerig gecontroleerd op mogelijke wapens en explosieven. De autoriteiten hebben geen melding gemaakt van gevaarlijke situaties.

Rugbysupporters over beveiliging rond Frankrijk-Italië

Strenge veiligheidsmaatregelen

De strenge veiligheidsmaatregelen zorgden zaterdag voor een rustige, gelaten sfeer onder toeschouwers. "We werden een aantal keer gefouilleerd. Onze jassen werden nagekeken. Het gaf wel een geruststellend gevoel", zei een Italiaanse supporter.

"Het is belangrijk om je veilig te voelen in een stadion", vulde een Franse rugbyfan aan. "Je moet er gewoon naar toe kunnen gaan met vrienden. We hebben deze controles nodig om ons veilig te voelen."

'We zijn dit niet gewend'

De voorzitter van de supportersvereniging, Gerard Risacher, vond het een vreemde gewaarwording. "We zijn dit niet gewend in het rugby. Dat er zoveel politie aanwezig is. Maar het geeft een veilig gevoel."

13 november: chaos in Stade France
Reconstructie aanslagen bij Stade de France op vrijdag 13 november

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl