Het moederbedrijf achter Coolcat wil V&D overnemen. ANP

Coolinvestments, het moederbedrijf van CoolCat en MS Mode, voert exclusieve overnamegesprekken met de curatoren van de failliete winkelketen V&D. Dat bevestigen de curatoren van V&D en Coolinvestments in een gezamenlijk persbericht.

Roland Kahn, eigenaar van Coolinvestments, werd al genoemd als overnamekandidaat, maar gisteren ontkende hij nog V&D over te willen nemen.

Coolinvestments wil alle activiteiten van V&D overnemen, en de meeste vestigingen zonder onderbreking openhouden. Het is nog niet bekend welke vestigingen open kunnen blijven en welke zullen sluiten.

Best mogelijke uitkomst

Volgens de curatoren is de overname de best mogelijk uitkomst voor de schuldeisers, de medewerkers en de leveranciers. Volgens een woordvoerder van de curatoren zullen de meeste banen behouden blijven. "Er waren zat andere aanbiedingen waarbij het niet zo gunstig uit zou pakken."

Een van die andere partijen is Hudson's Bay, een Canadees bedrijf. Dat aast vooral op de panden en benadert daarom de vastgoedeigenaren rechtstreeks. De medewerking van de vastgoedeigenaren is nog nodig om de deal met Coolinvestments goed af te ronden. "Maar daar voeren we goede gesprekken mee", zegt de woordvoerder van de curatoren. "Als ze in zee zouden gaan met Hudson's Bay staan de panden eerst twee jaar leeg voor er een keer verbouwd is, en dat zullen ze niet willen."

Naast de gesprekken met de vastgoedeigenaren kan de overname nog stuklopen op de financiering.

STER reclame