ANP
NOS Nieuws

Fractieleider PVV Limburg stapt op

PVV-politicus Michael Heemels stapt op als lid van Provinciale Staten in Limburg. In een verklaring noemt hij als reden dat er binnen de fractie, waarvan hij voorzitter en penningmeester was, wordt getwijfeld aan zijn integriteit en functioneren.

Afgelopen weekend schreef NRC Handelsblad dat Heemels namens de PVV-fractie rekeningen niet heeft betaald en onverklaarbare overboekingen heeft gedaan, onder meer naar een fractiemedewerker.

Heemels, die ook persvoorlichter van partijleider Wilders is, spreekt de beschuldigingen tegen. Hij heeft een extern accountsbureau ingeschakeld om zijn onschuld te bewijzen.

Beschadiging

De reden dat hij toch opstapt, is volgens hem dat hij zich niet kan verdedigen tegen de twijfels binnen de fractie "en niet de dupe wil worden van verdere beschadiging van mij als persoon". Zijn verklaring (.pdf) is in het bezit van 1Limburg.

Heemels laat weten dat hij aanblijft als voorlichter van Wilders. "Dit staat los van mijn werkzaamheden in Den Haag."

Populair

Heemels kwam in 2011 voor de PVV in het Limburgse parlement en volgde een jaar later Laurence Stassen op als fractievoorzitter. Bij de Provinciale Statenverkiezingen van vorig jaar was hij in Limburg de lijsttrekker met de meeste stemmen. Zijn partij leverde wel een zetel in en moest de positie van grootste fractie prijsgeven aan het CDA.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl