Playboy onthult de cover van de eerste editie zonder naakte vrouwen
NOS Nieuws

Playboy onthult cover eerste naaktloze editie

Het Amerikaanse Playboy heeft de cover onthuld van de eerste editie van het blad waarin geen naakte vrouwen meer te zien zijn.

In oktober kondigde het blad aan dat het blad gerestyled zou worden. De grootste verandering is dat er na 62 jaar geen bloot meer in het blad is, terwijl het juist bekend werd door de fotoreportages van naakte vrouwen. Oprichter Hugh Hefner ging akkoord met het plan.

Nu seks op internet zo makkelijk te vinden is, is naakt in een papieren tijdschrift niet meer van deze tijd, vindt het blad.

Snapchat

Met de restyling wil het blad duidelijk een jongere doelgroep aanspreken, schrijft tech-site The Verge. Om die reden is gekozen voor een ode aan Snapchat en is de cover vormgegeven als een bericht op het sociale platform. Niet geheel toevallig, want geschat wordt dat zo'n 45 procent van de gebruikers van het platform tussen de 18 en 24 jaar oud is, aldus The Verge.

Het gekozen model, Sarah McDaniel, sluit daar goed bij aan. Zij werd bekend toen verschillende websites foto's van haar Instagram-profiel plaatsten.

Sexy

De transformatie naar een 'braver' blad hoeft overigens niet te betekenen dat Playboy niet meer uitdagend is, verzekert Cory Jones, verantwoordelijk voor de inhoud, in een interview met CNNMoney. "Het blad wordt sexy, maar ook veilig voor op het werk." Zo is er geen frontaal naakt meer, maar zijn er voldoende 'provocerende' foto's.

Hoewel de Amerikaanse Playboy afscheid neemt van naakt, blijven er in de Nederlandse editie naaktfoto's te zien, zei de hoofdredacteur Maarten Bloem tegen RTL Nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl